020 - 66 72 996 info@dentalbarissa.nl

Behandelingen: implantaten

Een implantaat kunt u vergelijken met een kunstwortel, die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Deze komt op de plaats waar de wortel van uw verloren gegane tand of kies zat.

Een implantaat is veelal gemaakt van zuiver titanium al dan niet voorzien van een keramische buitenlaag. Deze materialen worden niet door het lichaam afgestoten. Het implantaat heeft een doorsnee van ongeveer vier millimeter en is tien tot zestien millimeter lang. De gebruikte grootte is afhankelijk van de hoeveelheid bot dat aanwezig is. Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving in de kaak aangebracht. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of prothese.

ImplantaatHier is te zien hoe een implantaat de functie van meerdere wortels nabootst.

Verschillende toepassingen implantaten

Er zijn verschillende situaties waarin implantaten worden toegepast:

Implantaat 2
1.  Bij het ontbreken van één element ter vervanging van één tand of kies: op dit implantaat wordt een op maat gemaakte kroon vervaardigd.

Brug
2.  Bij het ontbreken van meer dan één element ter vervanging van een aantal tanden of kiezen: op deze implantaten wordt een op gemaakte brug vervaardigd.

Prothese
3.  Bij het ontbreken van alle elementen ter vervanging van een heel onder- en/of bovengebit: het gebit wordt ondersteund door implantaten.

Procedure

Het plaatsen van een implantaat gebeurt onder lokale verdoving. Het is dus, in tegenstelling tot de roddels die circuleren, geen pijnlijke behandeling. Uiteraard moet er eerst goed onderzoek gedaan worden waar en hoe de implantaten komen en welke implantaten gebruikt moeten worden.

Zitting 1

  • Eerst wordt onder lokale verdoving het tandvlees op de toekomstige plaats van het implantaat van het onderliggende bot weggeschoven;
  • In het blootgestelde bot wordt een gat geboord, in een bepaalde grootte, dikte en richting;
  • Het implantaat wordt in het geboorde gat vast gedraaid;
  • Het tandvlees, dat eerder al weggeschoven was, wordt weer op zijn plek gezet, bedekt het implantaat dus, en wordt tot slot gehecht

Zitting 2

  • Nadat het bot en tandvlees rondom het implantaat goed genezen is (voor onderkaak 3 en bovenkaak gemiddeld 6 maanden) wordt een knop op het implantaat geschroefd dat de toekomstige kroon nabootst;

Zitting 3

  • Na 1 à 2 weken kunnen afdrukken gemaakt worden voor het vervaardigen van een kroon (zie procedure vervaardigen kroon)

Zitting 4

  • Kroon wordt geplaatst

* Er vinden nog kleine consulten tussentijds plaats om de voortgang te beoordelen en eventuele hechtingen te verwijderen.

Contactgegevens tandartsprakijk Dental Barissa

Openingstijden

Maandag: 08:30-17:00 uur
Dinsdag: 08:30-17:00 uur
Woensdag: 08:30-17:00 uur
Donderdag: 08:30-17:00 uur
Vrijdag: 08:30-17:00 uur
Zaterdag: GESLOTEN
Zondag: GESLOTEN

Bericht versturen?

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Auto.